we design fluent interaction

Created with Sketch.
Interactie die aansluit bij mensen

Onze ontwerpen creëren vloeiende interactie: gebruikers herkennen wat ze zien en leren intuïtief en gemakkelijk hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Onze ontwerpen beperken inspanning en ondersteunen verkenning en slim gebruik. Vinvis past cognitieve psychologie, ergonomie en specifieke technieken toe voor optimale aansluiting bij de mens.

middels inzichtelijke ontwerpen

Vinvis maakt vanaf het begin van het ontwerpproces het ontwerp inzichtelijk met realistische prototypes. We testen ze met gebruikers, onderzoeken de haalbaarheid en informeren beslissers over mogelijke innovaties. Stakeholders zijn betrokken bij iedere cyclus, wat betrokkenheid creëert en optimale besluitvorming en planning mogelijk maakt.

en samenwerkende disciplines

Interactie kan alleen vloeiend worden als ontwerpdisciplines op één lijn worden gebracht: interactie, functionaliteit, user experience, visueel, technisch en content design moeten alle gesynchroniseerd zijn voor een ​​coherent, consistent resultaat. Vinvis ondersteunt dit vanuit een ontwerpmodel, gestructureerd proces en een design onderbouwing.

waarom vinvis?

We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van interactieve applicaties en omgevingen. We hebben voor veel verschillende branches gewerkt, zoals luchtverkeersleiding, overheden, gezondheid, financiële organisaties en modemerken, en voor doelgroepen zoals burgers, consumenten, werknemers, professionals en bedrijven. We hanteren vanuit deze ervaring de benaderingen die effectief zijn gebleken. De volgende onderscheiden ons van de meeste andere bedrijven:

Controle door design

Design is de brug tussen de business en de technische realisatie, net als een gebruikersinterface tussen gebruiker en techniek. Vinvis ontwerpt de volledige applicatie voordat de bouw begint. Aan de hand van realistische prototypes maken we de werking, het uiterlijk en het gebruik ook begrijpelijk voor niet-technische mensen. Deze prototypes zijn eenvoudig te maken en aan te passen. Ze zijn zeer geschikt voor tests en het communiceren met gebruikers, bedrijven en ontwikkelaars. Een duidelijk ontwerp ondersteunt RFI’s, RFP’s en efficiënte realisatie, zonder verrassingen en bijstellingen. Dat maakt kosten, planning en oplevering duidelijker.

Gefundeerde ontwerpkeuzes

We baseren ontwerpkeuzes op inzichten uit wetenschap en gebruikstesten. We kopiëren niet zomaar Google of Apple, maar kijken naar uw specifieke domein, gebruikers en strategie. Onze ontwerpen sluiten aan bij úw context. Vinvis zet specifieke gebruikstesten op om betrouwbare en relevante inzichten te verkrijgen over hoe het ontwerp presteert met uw doelgroep, hun taken en gebruikscontext. We vragen u dan ook nooit een akkoord te geven op een mooi plaatje, maar op een gefundeerd, inzichtelijk gemaakt ontwerp, waarin uiterlijk, werking en bediening zijn opgenomen, met onderbouwing en resultaten van testen.

Focus op performance

Vinvis richt zich eerst op performance en dan op beleving. Een mooie lay-out heeft geen blijvende waarde als deze de gebruikers niet ondersteunt. Het is essentieel dat gebruikers de applicatie gemakkelijk begrijpen en bedienen en ermee presteren. Dat leidt tot duurzame positieve ervaringen, die worden versterkt met visueel ontwerp. We ontwerpen vanuit performance, zodat gebruikers zich richten op hun doelen in plaats van op de applicatie. Presterende gebruikers betekent voor uw organisatie minder kosten voor training, werktijd, support en foutherstel en tot meer resultaat door hogere kwaliteit van producten, diensten en merkbeleving.

Afdelingen verbindend

Vinvis heeft vanuit diverse disciplines voor veel verschillende branches gewerkt. Hierdoor kennen we perspectieven variërend van business en marketing tot technische implementatie en helpdesks, maar ook branches variërend van klimaatbeheersing, verzekeringen tot modemerken. We communiceren empathisch met de betreffende gesprekspartner en kunnen het belang van een vanuit samenwerking tot stand gekomen ontwerp goed overbrengen. Afdelingen gezamenlijk betrekken bij het ontwerpproces kan de onderlinge inleving vergroten en resulteren in een ontwerp dat breed wordt geaccepteerd in uw organisatie.

klanten en projecten

Hieronder vindt u soorten projecten waaraan we hebben gewerkt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Interactie ontwerp

B2C, B2B en B2E, intranets, e-shops, handheld-devices, touch-kiosks en applicaties voor: kennisontwikkeling en -distributie, onderzoek, procesondersteuning voor diverse branches (gezondheid, marketing, industrie).

Onderzoek & analyse

Usability testing, expert reviews, kennis- en taakanalyse, gebruikerscontext en requirements-onderzoek en -analyse, persona- en scenario-ontwikkeling, technisch haalbaarheidsonderzoek, reviews van technische opleveringen.

MErk & Visueel ontwerp

Visuele identiteit ontwerp & ontwikkeling, stijlgidsen, logo’s, icon design, kleurenpaletten, typografie, beeldredactie, visuele talen.

Consultancy

Ergonomische richtingen, concepten, interactiestrategie, visuele identiteit voor diverse media, RFI, RFP, ontwikkelmethoden, ontwikkelaar-selectie.

Communicatie ontwerp

Bedrijfs- en productwebsites, folders, posters, beurs-stand vormgeving, presentaties, business cards, infographics, tijdschriften, fotografie, illustraties.

Ondersteuning & educatie

Teambegeleiding, ontwikkelondersteuning, stijlgidsontwikkeling, ontwerpspecificaties, gebruikersrepresentatie, design-presentaties, workshops en cursussen.

Contact