home

aansluiten bij het cognitieve niveau

Pas als mensen informatie of technologie begrijpen, worden ze erdoor versterkt. Informatie en technologie moeten in de juiste vorm, op het juiste moment communiceren en interacteren met mensen en hen ondersteunen in hun context met hun doelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een tekst bij een kunstwerk in een museum, een infographic over efficiënt energiegebruik en voor applicaties die werkprocessen ondersteunen.
Vinvis biedt cognitive design expertise om informatie en technologie te laten aansluiten op het cognitieve niveau van doelgroepen.

onbelemmerde processen verbeteren leven

Het verbinden van informatie en technologie met het cognitieve niveau zorgt ervoor dat cognitieve processen optimaal werken: vinden wat je nodig hebt, begrijpen wat je ziet, weten hoe iets te doen en wat er zal gebeuren, het merk ervaren etc. Informatie of technologie die is ontwikkeld met deze kwaliteit geeft mensen gevoel van controle, vertrouwen en kracht. Dat verbetert hun werk, leren en elke andere activiteit waarbij ze afhankelijk zijn van informatie of technologie.

investeren in mensen

Wanneer we mensen informatie en technologie met deze kwaliteit bieden, verbetert hun kennis, begrip, besluitvorming en uitvoering. Ze hebben minder training en ondersteuning nodig, maken minder fouten en presteren beter en zelfstandiger. Met het creëren van informatie en technologie die aansluit op het cognitieve niveau van uw doelgroepen, investeert u in mensen.

hoe staat het met uw informatie en technologie?

Creëert uw organisatie informatie of technologie, zoals applicaties of communicatie? Dan zijn waarschijnlijk disciplines betrokken zoals informatie-, functioneel en visueel ontwerp en experience design. De ontwerpbeslissingen die binnen elke discipline worden genomen, moeten een consistent en samenhangend resultaat opleveren dat aansluit op het cognitieve niveau van uw doelgroep. Vinvis kan uw organisatie daarbij helpen.